Blog

AKC Admin's blog

Ραδιοφωνική Συνέντευξη στο Politia fm

Αγαπητέ φίλε Κώστα καλωσόρισες, παρακαλώ συστηθείτε στους ακροατές μας.

Φίλε Ανδρέα, καλώς σας βρήκα. Χαιρετώ τους ακροατές σας. Είμαι ο Κώστας Χαραλάμπους, Διευθυντής του κολεγίου Akademia.

Πείτε μας λίγα λόγια για το κολέγιο Akademia.

Το Κολέγιο Akademia είναι ιδιωτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας ανώτατης εκπαίδευσης, εγγεγραμμένο στο Υπουργείο Παιδείας και προσφέρει προγράμματα κυρίως στον κλάδο της φιλοξενίας και του τουρισμού.

Το κολέγιο Akademia είναι το πρώτο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφέρεια Αμμοχώστου πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο από τον Κυπριακό Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης και προς το παρόν είμαστε το μοναδικό πιστοποιημένο ίδρυμα ανώτερης εκπαίδευσης στην επαρχία Αμμοχώστου. Πιο συγκεκριμένα, είμαστε επίσης το μοναδικό πιστοποιημένο ίδρυμα ανώτερης εκπαίδευσης που λειτουργεί στην επαρχία και όχι στην πόλη.

Το κολέγιο βρίσκεται σχεδόν εδώ και δύο χρόνια στην Δερύνεια.

IMG-3fddaef7b4b5812b366dbe9f32a43175-V

1.     Γιατί επιλέξατε την Δερύνεια για να δραστηριοποιηθείτε;

Η απόφαση να δραστηριοποιηθούμε στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου είχε ληφθεί αφού μελετήθηκαν τα αποτελέσματα έρευνας για τις ανάγκες της τουριστικής βιομηχανίας της περιοχής, δηλαδή της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά. 

Τα κύρια αποτελέσματα της μελέτης ήταν

 • τα προβλήματα που έχουν σχέση με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στη βιομηχανία της φιλοξενίας και
 • η μη επαρκής στελέχωση των ξενοδοχείων, εστιατορίων και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων από καταρτισμένους επαγγελματίες κυρίως στο χώρο της διοίκησης.

Προσπάθειά μας είναι να δημιουργήσουμε τα κατάλληλα προγράμματα σπουδών για την αντιμετώπιση των πιο πάνω προβλημάτων βοηθώντας παράλληλα την τοπική κοινωνία. 

1.     Δηλαδή τι μπορεί κάποιος να σπουδάσει στο κολέγιο Akademia

Το διετές πρόγραμμα στη Ξενοδοχειακή Διοίκηση που προσφέρουμε στοχεύει στην ανάπτυξη καταρτισμένων τμηματαρχών με τις δεξιότητες που απαιτούνται για επαγγελματική σταδιοδρομία σε διευθυντικές θέσεις μεσαίας κλίμακας στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Ο τίτλος σπουδών καλύπτει θέσεις εργασίας τμηματάρχη στα ακόλουθα τμήματα:

 • Front Office
 • Hotel Operations
 • Food and Beverage
 • Housekeeping
 • Revenue Management
 • Guest Relations
 • Event Management
 • Marketing and Sales

Το πρόγραμμα της Ξενοδοχειακής Διοίκησης έχει πιστοποιηθεί από τον Κυπριακό Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης, επομένως οι φοιτητές μας έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για κρατική χορηγία. Είμαστε ευχαριστημένοι με τον τρόπο που η τοπική κοινωνία έχει ανταποκριθεί, εφόσον το πρόγραμμα λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία με φοιτητές αποκλειστικά από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Δεχόμαστε νέες εγγραφές για το επόμενο τετράμηνο, που αρχίζει στις 5 Οκτωβρίου.

Πρέπει να τονίσω ότι στη δημιουργία του προγράμματος συνέβαλαν και καθηγητές από αγγλικά πανεπιστήμια με πολύχρονη εμπειρία στην ανάπτυξη προγραμμάτων και στη διδασκαλία μαθημάτων που αφορούν τον τουρισμό και τη βιομηχανία της φιλοξενίας.

 • Μέρος του προγράμματος είναι η τετράμηνη πρακτική άσκηση σε οργανισμούς φιλοξενίας (σημειώνω εδώ ότι οι φοιτητές μας λαμβάνουν μισθό κατά την διάρκεια της πρακτικής άσκησης), η οποία προσφέρει την ευκαιρία στους σπουδαστές να εξασκήσουν δεξιότητες και να αποκτήσουν εμπειρία σε διάφορα τμήματα.

Το κολέγιο έχει αναπτύξει συνεργασίες με  πεντάστερα και τετράστερα ξενοδοχεία για το σκοπό αυτό.

 • Με την πρακτική άσκηση δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές μας να εφαρμόσουν αυτά που έχουν διδαχθεί για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους εργαζόμενοι σε διαφορετικά τμήματα του ξενοδοχείου. Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της πρακτικής άσκησης οι φοιτητές μας θα αμείβονται. 

Οι στόχοι της πρακτικής άσκησης συμπεριλαμβάνουν επίσης την προσωπική ανάπτυξη του ατόμου σε συγκεκριμένους τομείς στους οποίους μπορεί να παρουσιάζονται αδυναμίες.

Επίσης, η πρακτική άσκηση δίνει την ευκαιρία σε πολλούς φοιτητές μας να δημιουργήσουν επαφές στο χώρο που μπορεί να αξιοποιηθούν για μελλοντική εργοδότησή τους.

IMG-f32e23cf404d11a93a790c3fcb8c99fc-V

1.      Μπορείτε να μας αναλύσετε λίγο το πρόγραμμα σπουδών της ξενοδοχειακής διοίκησης;

Το πρόγραμμα της ξενοδοχειακής διοίκησης προσφέρει μια ευέλικτη φοιτητική εμπειρία.

Συγκεκριμένα, το πρώτο έτος σπουδών περιλαμβάνει μαθήματα εισαγωγής στον τομέα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας κατά το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο με στόχο την ετοιμασία των φοιτητών μας για την πρακτική άσκησή τους.

Αυτά τα μαθήματα περιλαμβάνουν την εισαγωγή στην βιομηχανία της φιλοξενίας, την εισαγωγή και την μελέτη όλων των τμημάτων ενός ξενοδοχείου, επικοινωνία και εισαγωγή σε πληροφοριακά συστήματα στον ξενοδοχειακό τομέα καθώς και μαθήματα που αφορούν τις πελατειακές σχέσεις για την προσφορά ποιοτικών και σύγχρονων υπηρεσιών. Επίσης, οι φοιτητές μας έχουν την δυνατότητα να μάθουν ρωσικά και αγγλικά για επιχειρήσεις.

Η πρακτική άσκηση των τεσσάρων μηνών γίνεται μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου έτους σπουδών.

 • Στο δεύτερο έτος σπουδών διδάσκονται πιο εξειδικευμένα μαθήματα όπως οργάνωση και διοίκηση εκδηλώσεων, εισαγωγή και μελέτη πρακτικών μάρκετινγκ και πωλήσεων (ειδικά στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται της βιομηχανίας της φιλοξενία), διαχείριση και αύξηση εσόδων στον τομέα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας και μαθήματα που αφορούν τα καθήκοντα και τις ευθύνες των τμηματαρχών για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε σύγχρονα ξενοδοχεία. 

Η τεχνολογία και η πρακτική χρήση πληροφοριακών συστημάτων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλων των μαθημάτων που διδάσκονται. 

 • Λαμβάνοντας υπόψη ότι αρκετοί από τους φοιτητές μας είναι εργαζόμενοι, το κολέγιό μας χρησιμοποιεί ειδική πλατφόρμα όπου οι φοιτητές μας έχουν την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε όλα τα μαθήματά τους, άμεσα από το χώρο τους. 

Επειδή τα μαθήματά μας αφορούν την πρακτική εφαρμογή των όσων διδάσκονται, το κολέγιο έχει δημιουργήσει κατάλληλους χώρους με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όπου οι φοιτητές μας εκπαιδεύονται στο λογισμικό Oracle Hospitality. Το λογισμικό αυτό είναι από τα πιο διαδομένα λογισμικά συστήματα στη παγκόσμια ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Αρκετά από τα μαθήματά μας συμπεριλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους επισκέψεις σε διάφορες τουριστικές μονάδες. Στόχος μας είναι οι φοιτητές μας να έρχονται σε επαφή με επιχειρήσεις όπου παρέχεται σύγχρονη και ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών ως αναφορά για όσα διδάσκονται στο τμήμα.

Να σημειωθεί επίσης ότι τα μαθήματά μας διδάσκονται και από καθηγητές επαγγελματίες κυρίως στον ξενοδοχειακό τομέα που προσκαλούνται για να διδάξουν. Οι καθηγητές αυτοί προέρχονται από διάφορα μοντέλα ξενοδοχείων και συνήθως ανήκουν σε επαγγελματικούς συνδέσμους.

 • Θέλοντας να αναπτύξουμε το ομαδικό πνεύμα συνεργασίας απαραίτητο για κάθε επιτυχημένη επιχείρηση γίνεται η χρήση της ομαδικής εμπειρίας τόσο κατά την διάρκεια των μαθημάτων όσο και για την διεκπεραίωση εργασιών και μελετών.

Η παράδοση των μαθημάτων δε γίνεται μέσω της κλασσικής μεθόδου, όπου ο καθηγητής παραδίδει και οι φοιτητές παίρνουν σημειώσεις. Επειδή οι φοιτητές μας είναι εργαζόμενοι, επιδιώκεται η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Αυτό ενθαρρύνει το αίσθημα της συμμετοχής στην μαθησιακή εμπειρία αλλά και την ευκαιρία να μαθαίνουν οι φοιτητές μας από τις εμπειρίες των συμφοιτητών τους.

Ανάλυση των 2 ετών του προγράμματος. 

1 χρόνος εισαγωγή

2 χρόνια εξειδικευμένα μαθήματα όπως Διαχείριση Εκδηλώσεων / Event Management και Διαχείριση Εισοδήματος στα Ξενοδοχεία / Hotel Revenue Management.

Αναφορά στην επιχειρηματικότητα.

Το κολέγιο υποδεικνύει τις κατευθύνσεις για ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων.

IMG-7599d053f580514aa3ebdf23ac1b7cf2-V

Ξέρουμε ότι η τουριστική βιομηχανία έχει επηρεαστεί από τις σημερινές καταστάσεις. Τι θα λέγατε σε όσους έχουν επιφυλάξεις για να ακολουθήσουν το πρόγραμμα της Ξενοδοχειακής Διοίκησης με τα δεδομένα αυτά;

 • Δεν αμφισβητεί κανείς ότι υπάρχουν συνέπειες στην τουριστική βιομηχανία αλλά και στην οικονομία της Κύπρου από τις σημερινές καταστάσεις. Παρόλα αυτά, μέσα από κάθε αρνητική κατάσταση είμαστε αναγκασμένοι να εντοπίζουμε τα θετικά. Το θετικό από την σημερινή κατάσταση είναι ότι η περίοδος που ζούμε σήμερα προσφέρεται για να επενδύσει κάποιος στην ανάπτυξη των γνώσεων και των δεξιοτήτων του.  

Στη περιοχή της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου έγιναν και γίνονται τεράστιες επενδύσεις για την περεταίρω τουριστική ανάπτυξή της.

 • Το να σπουδάσει κανείς ξενοδοχειακή διοίκηση αυτή την περίοδο είναι μια επένδυση για τα μέλη της τοπικής κοινωνίας, ώστε να αποτελέσουν τους μελλοντικούς τμηματάρχες και διευθυντές των τόσων πολλών τουριστικών μονάδων που ήδη υπάρχουν αλλά και που αναπτύσσονται. Με τα δεδομένα αυτά είναι σίγουρο ότι τα επόμενα χρόνια η ζήτηση για κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό στη μέση και ανώτερη διοίκηση των ξενοδοχείων θα αυξηθεί.

1.     Γιατί όμως κάποιος να επιλέξει ειδικά το κολέγιο Akademia για να σπουδάσει;

Το πρόγραμμα σπουδών στην Ξενοδοχειακή  Διοίκηση δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα προγράμματα που προσφέρονται σε ευρωπαϊκές χώρες, καθώς προσφέρει εκσυγχρονισμένα μαθήματα σύμφωνα με τις σημερινές απαιτήσεις της τουριστικής βιομηχανίας. 

 • Παρέχουμε ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών για τις ανάγκες αυτών που εργάζονται. 
 • Παράλληλα, συνδυάζουμε την μάθηση με ανάπτυξη δεξιοτήτων εφόσον οι φοιτητές μας εκπαιδεύονται σε προγράμματα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές που χρησιμοποιούνται στα ξενοδοχεία.
 • Το Συμβούλιο του κολεγίου, αφουγκραζόμενο τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την εποχή, έχει αποφασίσει να προσφέρει υποτροφίες μέχρι και 50% στο πρόγραμμα της Ξενοδοχειακής Διοίκησης (ισχύει για εγγραφές πριν την 25η Σεπτεμβρίου). Παράλληλα, όπως έχω προαναφέρει, οι φοιτητές μας έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για κρατική χορηγία.

Είμαστε σίγουροι για την ποιότητα του προγράμματός μας και είναι θέμα χρόνου το κολέγιο Akademia να καθιερωθεί στην τοπική κοινή γνώμη ως ένα ποιοτικό κολέγιο που συνεισφέρει στην αναβάθμιση της τουριστικής βιομηχανίας στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

1.     Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα της ξενοδοχειακής διοίκησης;

 • Το πρόγραμμα Ξενοδοχειακής Διοίκησης που προσφέρεται από κολέγιο Akademia απευθύνεται σε δυναμικά άτομα που απασχολούνται ή που θέλουν να απασχοληθούν στη βιομηχανία της φιλοξενίας. Άλλα κύρια χαρακτηριστικά των ατόμων αυτών είναι ότι τους αρέσει να έρχονται σε επαφή με ανθρώπους, τους αρέσει να δουλεύουν ομαδικά και δημιουργικά, είναι κοινωνικά και έχουν στόχους να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα.
 • Επειδή το πρόγραμμά μας είναι διαμορφωμένο αποκλειστικά στα δεδομένα της κυπριακής τουριστικής βιομηχανίας, στην κυπριακή σχετική νομοθεσία και στην κυπριακή φιλοξενία, το σύνολο των φοιτητών μας αποτελείται από Κύπριους ή Ευρωπαίους που διαμένουν στην Κύπρο. 

IMG-0aa839e1a84e72d8d13806de3f251553-V

1.     Μπορείτε να μας δώσετε κάποιες πληροφορίες για το ακαδημαϊκό σας προσωπικό;

 • Το ακαδημαϊκό μας προσωπικό αποτελείται από άτομα που είναι τόσο κατάλληλα ακαδημαϊκά καταρτισμένο όσο και επαγγελματικά. Δηλαδή ακόμα και εάν το ακαδημαϊκό μας προσωπικό αποτελείται από άτομα που κατέχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό δεν αρκούμαστε σε αυτό. 
 •  Επειδή επιδιώκουμε και την πρακτική εφαρμογή του προγράμματος της ξενοδοχειακής διοίκησης, επιλέγουμε ακαδημαϊκό προσωπικό που έχει επαγγελματική εμπειρία σε αυτά που διδάσκει. Για παράδειγμα ο καθηγητής που διδάσκει επίβλεψη προσωπικού έχει για χρόνια εμπειρία στον τομέα αυτό. 
 • Ο ακαδημαϊκός που διδάσκει διοίκηση σε τμήματα του ξενοδοχείου έχει πολύχρονη εμπειρία ως διευθυντής ξενοδοχείου. Επιδίωξή μας είναι οι απόφοιτοί μας να μπορούν άμεσα να προσφέρουν στο χώρο της βιομηχανίας της φιλοξενίας. 

1.     Με ποιο τρόπο μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει με το κολέγιο Akademia;

Ο καλύτερος και πιο εύκολος τρόπος είναι με ένα απλό τηλεφώνημα στο 23 010 023 ή μέσω της ιστοσελίδας www.akc.ac.cy  

Οικονομική στήριξη φοιτητών

ipotrofies large

Ως κολέγιο και οργανισμός, πιστεύουμε στη δύναμη της κοινωνικής ευθύνης. Θεωρούμε ότι ο τρόπος λειτουργίας μας πρέπει να είναι βασισμένος στις αρχές και αξίες που τη συνοδεύουν.

H αναγνώριση του κολεγίου μας από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κύπρου, μας επιτρέπει την παροχή πραγματικής οικονομικής βοήθειας στους υφιστάμενους και μελλοντικούς μας φοιτητές.

Υποτροφίες

Με τον όρο υποτροφία εννοούμε την κάλυψη μέρους των διδάκτρων του φοιτητή, με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής του φοίτησης σε όλη τη διάρκεια των σπουδών του.     

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που παρουσιάζονται σήμερα, το κολέγιο μας μέσω των υποτροφιών θα καλύψει μέχρι και το 50% των διδάκτρων των φοιτητών, ενώ έχουμε απλοποιήσει και τη διαδικασία αιτήσεων. Μέσω της ιστοσελίδας μας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους διαδικτυακά. Μετά την αρχική επαφή, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν προσωπική συνάντηση στο κολέγιο.

Οι υποτροφίες που παρέχονται θα μπορούν να καλύψουν και τα δύο ακαδημαϊκά έτη. Στόχος είναι η στήριξη της τοπικής κοινωνίας και η αναβάθμιση της ξενοδοχειακής βιομηχανίας μέσω ουσιαστικής παιδείας και εκπαίδευσης.

Κρατική χορηγία

Οι υποψήφιοι φοιτητές του κολεγίου μας, έχουν τη δυνατότητα για κρατική χορηγία. Αρμόδια Υπηρεσία για την παραχώρηση της φοιτητικής χορηγίας και των φοιτητικών επιδομάτων είναι η Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας, η οποία υπάγεται στη Διεύθυνση Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Στις περιπτώσεις που το κολέγιο αντιληφθεί πως οι φοιτητής χρήζει περισσότερης βοήθειας, μπορεί να παρέχει τη δυνατότητα αποπληρωμής των διδάκτρων με μηνιαίες δόσεις.

Με την έναρξη των μαθημάτων να έχει οριστεί για τις 5 Οκτωβρίου, οι αιτήσεις για φοίτηση στο κολέγιο μας έχουν ήδη αρχίσει. Με σκοπό την καλύτερη οργάνωση, οι δικαιούχοι της φοιτητικής χορηγίας θα πρέπει να εγγραφούν στο κολέγιο μας πριν από την 25η Σεπτεμβρίου.

Ο στόχος μας για παροχή εκπαίδευσης με τον φοιτητή ως επίκεντρο δεν περιορίζεται εδώ. Πέραν της οικονομικής βοήθειας, στο κολέγιό μας, μέσω του γραφείου σταδιοδρομίας, παρέχουμε στους φοιτητές ή και αποφοίτους μας βοήθεια για εξεύρεση εργασίας. Μέσω ενός καλά δικτυωμένου μοντέλου λειτουργίας, είμαστε σε συνεχή επαφή με ορισμένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία αλλά και χώρους εστίασης, καθώς θεωρούμε ότι ο ρόλος ενός ιδρύματος ανώτερης εκπαίδευσης δεν περιορίζεται στην παροχή γνώσεων.

Μέσω του κολεγίου μας, η επαγγελματική σου κατάρτιση γίνεται ακόμα πιο ρεαλιστική.  Στόχος μας είναι η καθιέρωση της Επαρχίας Αμμοχώστου ως ένα εκπαιδευτικό κέντρο που θα εξοπλίζει την ξενοδοχειακή βιομηχανία με καλύτερους επαγγελματίες.

AKADEMIA Blog / Επαγγελματική Καριέρα

blog career

Δημιουργώντας συνθήκες καριέρας

Ο τουρισμός, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας, και είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομίας. Στο κολέγιο Akademia, πιστεύουμε ότι η συνέχιση και ανάπτυξη του τομέα της φιλοξενίας απαιτούν επαγγελματισμό, όραμα και καινοτομία.

Το δίπλωμα στην Ξενοδοχειακή Διοίκηση, έχει προσαρμοστεί στα σημερινά δεδομένα και ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάθε επαγγελματία που οραματίζεται μια καριέρα στο χώρο.

Δομή προγράμματος

Το διετές πρόγραμμα και ο χωρισμός του σε 4 ακαδημαϊκά τετράμηνα παρέχει στους σπουδαστές την εμβάθυνση σε θεματικά πεδία ζωτικής σημασίας για τον τομέα της φιλοξενίας. Το πρόγραμμα στην Ξενοδοχειακή Διοίκηση στοχεύει στην ανάπτυξη καταρτισμένων τμηματαρχών με τις δεξιότητες που απαιτούνται για επαγγελματική σταδιοδρομία σε διευθυντικές θέσεις μεσαίας κλίμακας στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Ως ίδρυμα ανώτερης εκπαίδευσης, θεωρούμε σημαντικό οι απόφοιτοί μας να είναι έτοιμοι για περαιτέρω βήματα στις καριέρες τους. Γι’ αυτό, στο πρόγραμμα σπουδών έχουμε συμπεριλάβει μαθήματα τα οποία δεν υπάρχουν σε άλλα παρόμοια προγράμματα. Με το πέρας των σπουδών τους, οι φοιτητές θα έχουν αποκτήσει δεξιότητες και γνώσεις σχετικά με θέματα όπως Food & Beverage Management και Cost Control, Hotel Information Systems, Hospitality Accounting, Hospitality Marketing & Sales, Special Interest Tourism, Event Management κ.α

Οι σπουδαστές μας, στο πλαίσιο του προγράμματος Ξενοδοχειακής Διοίκησης, θα παρακολουθήσουν μαθήματα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Στόχος του μαθήματος είναι να εφοδιάσει τον κάθε φοιτητή ξεχωριστά με γνώσεις που θα επιτρέψουν κατ' αρχάς την ανάπτυξή του ως προσωπικότητα στο χώρο και κατ’ επέκταση ως επαγγελματία. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους σπουδών, οι φοιτητές θα παρακολουθήσουν μαθήματα “Entrepreneurship”. Τα μαθήματα επιχειρηματικότητας θα βοηθήσουν τους απόφοιτους επαγγελματίες να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που θα επιτρέψουν τη δημιουργία της δική τους επιχείρησης στο μέλλον.

Με την απόκτηση του διπλώματος Ξενοδοχειακής Διοίκησης, οι απόφοιτοι μας, θα είναι σε θέση να καλύψουν θέσεις εργασίας όπως Front Office, Hotel Operations, Food and Beverage, Housekeeping, Revenue and Sales and Guest Relations.

Πρακτική άσκηση

Το κολέγιο μας έχει συνάψει συνεργασίες με τοπικά και διεθνή ξενοδοχεία. Οι συνεργασίες αυτές μας επιτρέπουν να μεριμνούμε για την πρακτική άσκηση των σπουδαστών μας.

Με το πέρας του πρώτου ακαδημαϊκού έτους, οι φοιτητές μας θα πραγματοποιούν τετράμηνη πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Το υψηλό επίπεδο των συνεργατών μας δίνει την ευκαιρία στους μελλοντικούς επαγγελματίες του χώρου, να προσθέσουν στο βιογραφικό τους συνεργασίες με ξενοδοχεία τα οποία θεωρούνται η ραχοκοκαλιά του τουρισμού για τη χώρα μας.

Στρατηγική τοποθεσία

Το Akademia College, είναι το πρώτο ίδρυμα ανώτερης εκπαίδευσης της επαρχίας Αμμοχώστου, αναγνωρισμένο από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κύπρου.

Θα ήταν εύστοχο να πούμε ότι η Επαρχία Αμμοχώστου αποτελεί την καρδιά του τουρισμού στην Κύπρο. Τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ως πρώτη στις επιλογές τουριστών, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ οι προβλέψεις για το μέλλον δείχνουν ότι η ευημερία αυτή θα συνεχιστεί.     

Με τα πιο πάνω δεδομένα, είναι ξεκάθαρο ότι η περιοχή μας, μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Γραφείο Φοιτητικής Σταδιοδρομίας και Προσωπικής Ανάπτυξης

Έχουμε δημιουργήσει το δικό μας Γραφείο Φοιτητικής Σταδιοδρομίας και Προσωπικής Ανάπτυξης. Στόχος μας είναι η πραγματική στήριξη των σπουδαστών μας κατά τη διάρκεια αλλά και με το πέρας των σπουδών τους.

Μέσω του γραφείου μας αυτού, παρέχεται στους φοιτητές μας ακαδημαϊκή και προσωπική υποστήριξη κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Επιπρόσθετα, στις περιπτώσεις που ο φοιτητής επιθυμεί την συνέχιση των σπουδών του, παρέχεται καθοδήγηση μέσω του ‘Ariston test’.

Η παρότρυνση για συνέχιση σπουδών των φοιτητών μας είναι ψηλά στις προτεραιότητες μας. Γι’ αυτό ως κολέγιο έχουμε καθιερώσει συνεργασίες με ορισμένα πρωτοπόρα ινστιτούτα ανώτερης εκπαίδευσης του εξωτερικού.

Μέσω των συνεργασιών αυτών παρέχεται στους φοιτητές μας η επιλογή για συνέχιση των σπουδών τους στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε αξιόλογα ιδρύματα της Ελβετίας, Αγγλίας, Ελλάδας και Αμερικής. Αναλυτικότερα, οι στρατηγικοί αυτοί συνεργάτες είναι μεταξύ άλλων το  B.H.M.S. Ελβετίας, MODUL University Vienna Αυστρίας και ACTA Ελλάδας. Η ACTA είναι φορέας πιστοποίησης ανθρώπινου δυναμικού που ίδρυσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Ελλάδα.

Η προσπάθεια μας, για δημιουργία ενός ελκυστικού αλλά και ουσιαστικού πακέτου σπουδών, δεν σταματάει εδώ. Οραματιζόμαστε την καθιέρωση του κολεγίου μας, ως ένα εκπαιδευτικό κέντρο μέσω του οποίου η Ξενοδοχειακή Βιομηχανία θα εξοπλίζεται με τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου.

Κάνε την αίτηση σου τώρα εδώ και εντάξου στα μαθήματα από 5 Οκτωβρίου.

AKADEMIA Blog / Ευέλικτο Πρόγραμμα Ειδικά για Εργαζομένους

BLOG1

Οι εποχές που διανύουμε απαιτούν καινοτομία, αποφασιστικότητα και προσαρμογή. Στο Κολέγιο Akademia, ως σύγχρονο Ίδρυμα Ανώτερης Εκπαίδευσης, γνωρίζουμε την ανάγκη προσαρμογής στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας.

Ως ένα από τα πρώτα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας με πιστοποίηση από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης, θέτουμε τον πήχη για εύκολη πρόσβαση στην παιδεία. Μέσω των στρατηγικών μας συνεργατών αλλά και μηχανισμών που έχουμε αναπτύξει, πέτυχαμε την κατάρτιση σύγχρονων επαγγελματιών στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Κατάλληλο για υφιστάμενους επαγγελματίες

Το διετές μας δίπλωμα στην Ξενοδοχειακή Διοίκηση απευθύνεται και σε υφιστάμενους επαγγελματίες του χώρου που αναγνωρίζουν την ανάγκη για περισσότερη εξειδίκευση.Η δομή του προγράμματος έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες ενός επαγγελματία και το πρόγραμμά του. Στόχος μας είναι η παροχή απρόσκοπτης εκπαίδευσης.

Απογευματινά μαθήματα και δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης

Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν αποτελούν πλέον εμπόδιο. Πιο συγκεκριμένα, μέσω της εφαρμογής “Moodle”, οι σπουδαστές μας έχουν την δυνατότητα παρακολούθησης διαλέξεων όπου και όποτε το χρειάζονται, ακόμη και μέσω των έξυπνων συσκευών τους. Πρόκειται για λογισμικό που προσφέρει μια ποικιλία στον τρόπο μάθησης, καθώς αποτελείται τόσο από γραπτά κείμενα, αλλά και πολυμέσα με σκοπό την δημιουργία μιας πιο διαδραστικής σχέσης μεταξύ φοιτητή και εκπαιδευτικού υλικού.

Επιπλέον, οι φοιτητές μας έχουν στην κατοχή τους εργαλεία τα οποία διευκολύνουν περαιτέρω την παρακολούθηση του προγράμματος και στρατηγικές συνεργασίες οι οποίες λύνουν τα χέρια.

EBSCO: Πρόκειται για μια online υπηρεσία παγκόσμιου βεληνεκούς που περιέχει εκατοντάδες χιλιάδες ακαδημαϊκού υλικού και βιβλιογραφία ανεκτίμητης αξίας. Οι φοιτητές μας έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή με αυτόματη λήψη στις συσκευές τους.

KOHA: Έχουμε επίσης συνάψει συνεργασία με το ολοκληρωμένο σύστημα βιβλιοθηκών “Koha”, με σύνολο πέραν των 15.000 βιβλιοθηκών και πρόσβαση σε ακαδημαϊκό και ερευνητικό υλικό. Στόχος μας είναι οι σπουδαστές μας να έχουν όλο το απαραίτητο υλικό που χρειάζονται. Μέσω του “Koha”, υπάρχει η δυνατότητα δανεισμού υλικού που είναι δύσκολα προσβάσιμο.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ AKADEMIA: Στις εγκαταστάσεις μας θα βρείτε και την δική μας βιβλιοθήκη, η οποία αποτελείται από αμέτρητες επιλογές ακαδημαϊκού περιεχομένου. Δημιουργήσαμε ένα άνετο, ήσυχο και καλά εξοπλισμένο μέρος, προσβάσιμο καθημερινά μέχρι αργά το απόγευμα. Οι σπουδαστές μας έχουν την δυνατότητα δανεισμού βιβλίων και είμαστε περήφανοι για κάποιες από τις σπάνιες εκδόσεις που έχουμε στην κατοχή μας. Επιπλέον, ως μέλος της βιβλιοθήκης του Πανεπιστήμιου Κύπρου, παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης στην μεγαλύτερη πηγή γνώσης στην χώρα μας.

evelikto programma fb

Η πρακτική φύση του διπλώματος

Στόχος μας στο κολέγιο Akademia είναι οι απόφοιτοί μας να έχουν αποκτήσει γνώσεις και εφόδια ενός ολοκληρωμένου επαγγελματία και να αναπτύξουν τις ήδη υπάρχουσες δεξιότητές τους, για να μπορέσουν να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.

Oracle Hospitality: Η πρακτική άσκηση παρέχει τη δυνατότητα για εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της χώρας. Παράλληλα, η συνεργασία μας με την Oracle Hospitality παρέχει την δυνατότητα εξοικείωσης με συστήματα τα οποία χρησιμοποιούνται από ξενοδοχεία και εστιατόρια παγκοσμίως.

Διαδραστική αίθουσα διδασκαλίας και μικρά τμήματα: Στο κολέγιο μας θεωρούμε σημαντική την αποφυγή του παραδοσιακού τρόπου εκμάθησης. Η αίθουσά μας δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι ένας χώρος εξοπλισμένος με τεχνολογικά μέσα απαραίτητα για την πρακτική φύση του διπλώματος. Σε συνδυασμό με την επιλογή μας για διατήρηση μικρών αριθμητικά τμημάτων καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον φιλικό και καινοτόμο. Με αυτό τον τρόπο έχουν δημιουργηθεί και οι συνθήκες για προσωπικές συναντήσεις φοιτητή – εκπαιδευτικού.

Η απόφασή μας για πραγματική στήριξη των φοιτητών μας, νέων αλλά και υφιστάμενων επαγγελματιών, δεν είναι τυχαία επιλογή.  Αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης εικόνας για κοινωνική ευθύνη, στην οποία ως οργανισμός έχουμε επενδύσει αρκετά. Θεωρούμε σημαντική την ανάπτυξη εργαλείων και μηχανισμών με σκοπό την εύκολη πρόσβαση στα διάφορα εργαλεία και κατ’ επέκταση στο ίδιο το πρόγραμμα σπουδών.

Η έναρξη μαθημάτων έχει οριστεί στις 5 Οκτωβρίου 2020. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κολέγιο μας έχουμε αποκτήσει την απαραίτητη τεχνογνωσία που απαιτείται για τη λειτουργία μας εν μέσω της πανδημίας. Μια τεχνογνωσία που μας επιτρέπει να θέσουμε ως προτεραιότητά μας την ασφάλεια των φοιτητών αλλά και του ακαδημαϊκού μας προσωπικού.

Επ. Αμμοχώστου: Το κολέγιο υψηλού επιπέδου και το σπουδαίο επίτευγμά του

tassos group2

Πρόκειται για ένα σύγχρονο και καινοτόμο κολέγιο, το οποίο προσφέρει εκπαίδευση στον τομέα του τουρισμού. Απευθύνεται σε όσους σκέφτονται να ασχοληθούν με τον εν λόγω κλάδο ή σε όσους ήδη ασχολούνται (υπαλληλικό προσωπικό και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων) προσφέροντας επαγγελματική κατάρτιση υψηλού επιπέδου. 

Ο λόγος για το κολέγιο Akademıa στην επ. Αμμοχώστου από το οποίο - σύμφωνα και με τα λεγόμενα όσων έχουν αποφοιτήσει - οι φοιτητές αποκομίζουν τόσες πολλές γνώσεις, με τις οποίες αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Είτε πρόκειται για επιχειρηματίες, είτε για προσωπικό. 

accreditation-image

Σπουδαίο επίτευγμα: Το Κολέγιο Akademia λαμβάνει Ιδρυματική Πιστοποίηση

Το Κολέγιο Akademia είναι από τα πρώτα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας που του έχει απονεμηθεί Πιστοποίηση για τις εγκαταστάσεις του από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης.

Ο Φορέας λειτουργεί σύμφωνα με τα πρότυπα και τις οδηγίες που εισηγείται το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διασφάλισης της Ποιότητας και αποτελεί ορόσημο της ποιότητας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας.

Τα μέλη της Εξωτερικής Επιτροπής Αξιολόγησης επισκέφτηκαν το Κολέγιο Akademia για να αξιολογήσουν το ίδρυμα και να εξετάσουν τις κτηριακές εγκαταστάσεις του Κολεγίου και της σχολής, όπως και να συναντηθούν με τον επικεφαλής του ιδρύματος, την επικεφαλής του αντίστοιχου τμήματος, τον συντονιστή του προγράμματος, μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού, μέλη του διοικητικού προσωπικού, σπουδαστές και τους αντιπροσώπους τους και την Εσωτερική Επιτροπή Διασφάλισης της Ποιότητας του Κολεγίου.

Η επίσκεψη περιλάμβανε την αξιολόγηση του εξοπλισμού του Κολεγίου (βιβλιοθήκη, εργαστήρια υπολογιστών, εγκαταστάσεις έρευνας), το πρόγραμμα μαθημάτων, το προσωπικό, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας, τη διοίκηση του Κολεγίου, τις υπηρεσίες που προσφέρονται και τους μηχανισμούς στήριξης, τις ερευνητικές προοπτικές, τα μέτρα διασφάλισης της ποιότητας, το προφίλ και τη φιλοσοφία του Κολεγίου και τη συνεργασία με όλους τους υπόλοιπους παράγοντες.

Σύμφωνα με την αναφορά της επισκέψεως, το Συμβούλιο του Φορέα εισηγήθηκε την απονομή Ιδρυματικής Πιστοποίησης στο Κολέγιο.

anagnorismeno fb

Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα για το Κολέγιο και κατατάσσει το Akademia ανάμεσα στα ελάχιστα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας που έχουν λάβει Πιστοποίηση για τις εγκαταστάσεις του έως τώρα και το 1ο στην περιοχή της Αμμοχώστου.

Η επιβεβαίωση της ποιότητας των εγκαταστάσεων του Κολεγίου ενισχύει επιπλέον τη φήμη για την προσφορά ανώτερης εκπαίδευσης και την παράδοση ποιοτικών μαθημάτων που προσφέρουν πραγματικές δεξιότητες ζωής και επαγγελματικές προοπτικές στον τομέα της φιλοξενίας.

Πολιτική Διασφάλισης της Ποιότητας

Η πολιτική του κολεγίου Akademia εστιάζεται στην προσφορά υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και έρευνας στη Βιομηχανία της Φιλοξενίας στοχεύοντας στο να γίνει ένα σύγχρονο και καινοτόμο Κολέγιο. Η δέσμευση του Akademia ως προς αυτή την πολιτική επιτυγχάνεται με τα παρακάτω:

 • Εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης που εγγυόνται την παροχή ποιότητας στην εκπαίδευση των σπουδαστών μας και τη διασφάλιση ποιότητας με σεβασμό στα προγράμματα που προσφέρονται και στους τίτλους σπουδών που απονέμονται
 • Προσλήψεις ικανών και πτυχιούχων καθηγητών με την κατάλληλη εκπαίδευση για την εκτέλεση της εργασίας τους
 • Ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του Κολεγίου με τα κατάλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα για να αποκτήσουν νέες δεξιότητες με την υιοθέτηση μιας διαδικαστικής κουλτούρας
 • Συνεχή παρακολούθηση των διεθνών εξελίξεων στην εκπαίδευση και την εισαγωγή νέων σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας λαμβάνοντας υπόψη υπερσύγχρονες τεχνολογίες
 • Διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου μαθησιακών πηγών και υποδομών
 • Διασφάλιση της αξιολόγησης των σπουδαστών βασίζοντάς τη σε διαφανή κριτήρια και κανονισμούς
 • Συνεχής αξιολόγηση από τη διεύθυνση και τις θεσμικές επιτροπές των  αναγκών παρέχοντας όλες τις απαραίτητες πηγές που συνεχώς αναβαθμίζουν την αποτελεσματικότητα του Συστήματος Διαχείρισης της Ποιότητας
 • Βασική αρχή και δέσμευση των αρμόδιων οργάνων είναι να παρέχουν στους σπουδαστές αξιόπιστες υπηρεσίες που πληρούν τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους
 • Προωθώντας την ακαδημαϊκή αναγνώριση των προγραμμάτων σπουδών και των τίτλων που προσφέρονται
 • Συμμόρφωση με θεσμικούς και ρυθμιστικούς κανονισμούς που αφορούν το Κολέγιο λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες όλων των ενδιαφερόμενων μερών
 • Διορισμό Επιτροπής Εσωτερικής Αξιολόγησης για την εφαρμογή των παραπάνω και της σχετικής νομοθεσίας για τη διασφάλιση της ποιότητας
 • Εμπλοκή όλων των υπαλλήλων και βασικών ατόμων του ιδρύματος στη λήψη πρωτοβουλιών

 

Για την καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του προσωπικού, των συνεργατών και των σπουδαστών, αυτή η Πολιτική, καθώς και η ανάλυση της ποιότητας της απόδοσής μας, γνωστοποιούνται και είναι διαθέσιμες σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη με το να αναρτώνται στην ιστοσελίδα μας και εντός του Κολεγίου. Επιπλέον, με τη χρήση ερωτηματολογίων ζητάμε τη γνώμη για την απόδοσή μας στα παραπάνω θέματα.    

Tην ίδια χρονική στιγμή, η Διεύθυνση, μέσω τακτικών και ad hoc συνεδριάσεων που έχουν καθιερωθεί για την αναθεώρηση του Συστήματος της Διαχείρισης της Ποιότητας, ελέγχει τη συνεχή καταλληλότητα της Πολιτικής Ποιότητας και θέτει ρεαλιστικούς, μετρήσιμους και αντικειμενικούς στόχους για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται, οι οποίες ελέγχονται συνεχώς για να διασφαλιστεί η καταλληλότητα και η σκοπιμότητά τους.

Το Εγχειρίδιο Διασφάλισης της Ποιότητας αποτελεί βασικό εργαλείο αναφοράς για το σύστημα διαχείρισης της ποιότητας στο οποίο καταγράφονται οι πολιτικές του Κολεγίου, οι στόχοι και οι σκοποί, καθώς και οι αρμοδιότητες και εξουσίες για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ενδιαφερομένων.

   

fb post (1)

Εσωτερική Επιτροπή Αξιολόγησης

Το Κολέγιο Akademia έχει δημιουργήσει την Εσωτερική Επιτροπή Αξιολόγησης η οποία θα διεξάγει συνεχείς ελέγχους για να διασφαλίζεται η ποιότητα και η διαφάνεια του Κολεγίου.

Ο ρόλος της Εσωτερικής Επιτροπής Αξιολόγησης  επικεντρώνεται στο να συντονίζει την προετοιμασία και υποβολή συγκεκριμένων αυτοαξιολογούμενων αναφορών όταν κρίνεται απαραίτητο για εξωτερικούς ελέγχους. Η Επιτροπή θα συναντάται συχνά και θα προσκαλεί αντιπροσώπους διαφόρων τμημάτων του Κολεγίου για να ενημερώνονται και να ανταλλάσσονται απόψεις ως προς το πώς μπορούν να βελτιωθούν οι υπηρεσίες.

 

Η δομή της Επιτροπής έχει σχηματιστεί σύμφωνα με το άρθρο 13 της Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης και της Ίδρυσης και Λειτουργίας Φορέα για Συναφή Θέματα, Νόμος του 2015 και 2016.    

Πηγή: https://neammochostos.com/article/ep-ammoxwstoy-kolegio-ypshloy-epipedoy-kai-spoydaio-epiteygma-toy

Contact us

ACC Akademia College 

Eleftheria Avenue 116,

Deryneia 5380

PO Box 36118, Deryneia 5386

CYPRUS

info@akc.ac.cy

(+357) 23 010023

(+357) 23 010024