Blog

Posts from 2020-08-26

Οικονομική στήριξη φοιτητών

ipotrofies large

Ως κολέγιο και οργανισμός, πιστεύουμε στη δύναμη της κοινωνικής ευθύνης. Θεωρούμε ότι ο τρόπος λειτουργίας μας πρέπει να είναι βασισμένος στις αρχές και αξίες που τη συνοδεύουν.

H αναγνώριση του κολεγίου μας από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κύπρου, μας επιτρέπει την παροχή πραγματικής οικονομικής βοήθειας στους υφιστάμενους και μελλοντικούς μας φοιτητές.

Υποτροφίες

Με τον όρο υποτροφία εννοούμε την κάλυψη μέρους των διδάκτρων του φοιτητή, με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής του φοίτησης σε όλη τη διάρκεια των σπουδών του.     

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που παρουσιάζονται σήμερα, το κολέγιο μας μέσω των υποτροφιών θα καλύψει μέχρι και το 50% των διδάκτρων των φοιτητών, ενώ έχουμε απλοποιήσει και τη διαδικασία αιτήσεων. Μέσω της ιστοσελίδας μας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους διαδικτυακά. Μετά την αρχική επαφή, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν προσωπική συνάντηση στο κολέγιο.

Οι υποτροφίες που παρέχονται θα μπορούν να καλύψουν και τα δύο ακαδημαϊκά έτη. Στόχος είναι η στήριξη της τοπικής κοινωνίας και η αναβάθμιση της ξενοδοχειακής βιομηχανίας μέσω ουσιαστικής παιδείας και εκπαίδευσης.

Κρατική χορηγία

Οι υποψήφιοι φοιτητές του κολεγίου μας, έχουν τη δυνατότητα για κρατική χορηγία. Αρμόδια Υπηρεσία για την παραχώρηση της φοιτητικής χορηγίας και των φοιτητικών επιδομάτων είναι η Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας, η οποία υπάγεται στη Διεύθυνση Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Στις περιπτώσεις που το κολέγιο αντιληφθεί πως οι φοιτητής χρήζει περισσότερης βοήθειας, μπορεί να παρέχει τη δυνατότητα αποπληρωμής των διδάκτρων με μηνιαίες δόσεις.

Με την έναρξη των μαθημάτων να έχει οριστεί για τις 5 Οκτωβρίου, οι αιτήσεις για φοίτηση στο κολέγιο μας έχουν ήδη αρχίσει. Με σκοπό την καλύτερη οργάνωση, οι δικαιούχοι της φοιτητικής χορηγίας θα πρέπει να εγγραφούν στο κολέγιο μας πριν από την 25η Σεπτεμβρίου.

Ο στόχος μας για παροχή εκπαίδευσης με τον φοιτητή ως επίκεντρο δεν περιορίζεται εδώ. Πέραν της οικονομικής βοήθειας, στο κολέγιό μας, μέσω του γραφείου σταδιοδρομίας, παρέχουμε στους φοιτητές ή και αποφοίτους μας βοήθεια για εξεύρεση εργασίας. Μέσω ενός καλά δικτυωμένου μοντέλου λειτουργίας, είμαστε σε συνεχή επαφή με ορισμένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία αλλά και χώρους εστίασης, καθώς θεωρούμε ότι ο ρόλος ενός ιδρύματος ανώτερης εκπαίδευσης δεν περιορίζεται στην παροχή γνώσεων.

Μέσω του κολεγίου μας, η επαγγελματική σου κατάρτιση γίνεται ακόμα πιο ρεαλιστική.  Στόχος μας είναι η καθιέρωση της Επαρχίας Αμμοχώστου ως ένα εκπαιδευτικό κέντρο που θα εξοπλίζει την ξενοδοχειακή βιομηχανία με καλύτερους επαγγελματίες.